Graafschap Hornelaan 194a

6004 HT, Weert - The Netherlands

+31 (0)495 - 31 72 08

telefonisch bereikbaar

Chat

of via info@rockinc.nl

Label Login

access to portal

Verwachtingen managen

Tijd, geld en goed zijn de drie elementen die altijd onderdeel van het gesprek vormen als een artiest of band bij ons in de studio aanklopt. En eigenlijk hebben ze altijd dezelfde vraag of verwachting.

Waar ze op zinsspelen is de vraag: “Kan de productie met een beperkt budget, snel worden opgenomen tegen de hoogst mogelijke kwaliteit?” Deze drie criteria zijn sluiten naadloos op elkaar aan maar hebben wel effect op elkaar. Zie het plaatje wat bij deze blog zit. Hier in zie je ook meteen dat het voor de band of artiest onredelijk is om alle drie de criteria te krijgen. In de praktijk zullen twee elementen het belangrijkste zijn.

De gevolgen voor de keuzen leggen wij onze klanten uit en op basis van de keuze wordt het project gestart.

Goedkoop en snel = lage kwaliteit

Goed en snel = duur

Goed en goedkoop = kost tijd

Verwachtingen management
Verwachtingen managen 2

Goedkoop en snel (lage kwaliteit)

“Goedkoop is duur koop” is een bekende uitspraak die zeker hier telt. Natuurlijk klinkt het aanlokkelijk om voor lage budgetten full-band demo’s op te nemen, of thuis wat hobbyen. Want door de huidige software klinkt het al snel redelijk. Maar is redelijk genoeg voor jouw ambitie?

Het resultaat is vaak een opname die niet alleen van lage kwaliteit is, maar je ook meteen als een amateur bestempelt in de ogen van de professionals uit de industrie. “You never get a second chance for a first impression.” Minder geld uitgeven aan een opname, is hetzelfde als dat geld weggooien. Snel en goedkoop is zonder twijfel de combinatie met de meeste kans op teleurstelling of erger. Ook leidt dit vaak tot dingen dubbel doen en ga je meer geld uitgeven voor het zelfde.

Goed en snel (duur)

Dit wordt meestal door de grote platenlabels en publishers gebruikt. Alle middelen die ter beschikking staan worden gebruikt voor de productie, de beste apparatuur, de meest getalenteerde sessiemuzikanten, een ruim promotie en marketingbudget. Dit heeft tot gevolg dat het album in relatief korte tijd klaar is, maar komt met een groot budget.

Goed en goedkoop (niet snel)

Hier kiezen uiteindelijk de meeste klanten voor. Een valkuil is wel dat dit geduld vereist. Hier moet je als band ook concessies doen in de investering in tijd. Vaak kloppen artiesten aan die naast hun ambitie ook nog een full time baan hebben. Als je na je dagelijks werk in de studio wilt opnemen zit je altijd in de dure studiotijd, omdat deze tijdsloten erg gewild zijn. Maar investeer in vrije dagen op je werk en je kunt in de dal-momenten tegen aantrekkelijke tarieven gebruik maken van de studio. De voorbereidingen kosten ook meer tijd omdat je alles zelf moet doen. Daarnaast is een combinatie van thuis- en studio-opname ook een budget bepalende factor. Dit wordt in het voortraject allemaal met jullie besproken. We gaan kijken hoe we het beste resultaat uit het beschikbare budget kunnen halen.

Vind je dit een leuk artikel?

Delen op Facebook
Delen op Twitter
Delen op Linkdin
Delen op Pinterest

Commentaar

nl_NL