Graafschap Hornelaan 194a

6004 HT, Weert - The Netherlands

+31 (0)495 - 31 72 08

telefonisch bereikbaar

Chat

of via info@rockinc.nl

Label Login

access to portal

Ode aan de IT specialist

Het was op een maandagochtend, toen de telefoon ging op de burelen van Rock Inc. Een in het Engels dialect sprekende tourmanager vertelde dat zijn band op zoek was naar een studio in Weert.

Zij hadden een gig in Muziekcentrum De Bosuil en voorafgaande aan dit concert een aantal dagen vrij. Deze tijd wilden ze besteden door te werken aan nieuw songmateriaal in de studio. De vraag was of ze woensdag en donderdag bij ons terecht konden. Na uitleg van de mogelijkheden en kosten zouden we teruggebeld worden.

Na een check van de Bosuil site, kwamen we er achter dat het om Manfred Mann ging. Zo gebeurde het dat woensdagochtend de band bij ons binnen zat, aangevuld met Eric Coenen op bas. In de grote opnameruimte werd een live set up gerealiseerd, waar de band jamde op de song ideeën van Manfred Mann. Alles werd in Protools geregistreerd. Het werd een leerzame en interessante dag. De muzikanten vertrokken vroeg in de avond. Manfred Mann was tevreden en boekte ook nog extra studio tijd op vrijdag voor drumopnames voor een nieuwe song, die hij grotendeels in de UK al had opgenomen. De tourmanager bleef nog wat napraten in de controlekamer. Hij zat boordevol leuke band-anekdotes.

Op een gegeven moment overhandigde hij ons een harde schijf, met het verzoek of we daar alle opnames van die dag op wilde zetten. De schijf werd aan ons systeem gekoppeld en toen ging het mis. Het systeem sloeg op hol en de schermen werden zwart. De schade werd duidelijk, na het opnieuw opstarten van het systeem. Een van de hard-drives, met daarop o.a. de opnames van die dag, was niet meer leesbaar en gaf een vette error. Met de gedachten aan de andere lopende projecten, die ook op deze schijf stonden, was de paniek groot. Zo relaxt als mogelijk wisten we de tourmanager gerust te stellen en vertelde we dat de schijf de volgende dag weer gefixt zou zijn.

Toen hij naar het hotel was vertrokken werd plan de campagne gemaakt hoe we dit probleem het beste aan konden pakken. Bart van Geleuken is naast engineer en muzikant ook de IT specialist binnen Rock Inc. Entertainment. Hij analyseerde de volgende dag in alle rust het probleem met de schijf en wist uiteindelijk de verloren gewaande informatie te redden. Uiteindelijk kreeg Manfred Mann die dag zijn opnames en daarnaast, in ruil voor een foto met de maestro, een ritje naar het hotel, waar hij zich klaar maakte voor de show in De Bosuil die avond. Minder weergeven

Vind je dit een leuk artikel?

Delen op Facebook
Delen op Twitter
Delen op Linkdin
Delen op Pinterest

Commentaar

nl_NL