Graafschap Hornelaan 194a

6004 HT, Weert - The Netherlands

+31 (0)495 - 31 72 08

telefonisch bereikbaar

Chat

of via info@rockinc.nl

Label Login

access to portal

Meer ruimte voor creativiteit

Het is al vaak gezegd dat in het digitale tijdwerk de mogelijkheden oneindig zijn.

Zo ook in het creëren van sounds. Er zijn fantastische plug ins van de meest legendarische synthesizers, orgelsounds en piano’s, versterkers en sample libraries. De combinaties hiervan leveren iedere keer weer verrassende resultaten op.

Joss Mennen vertelt: Als wij een keyboard sessie hadden in de tijd van Zinatra, was dit een hele onderneming. Ik kan mij herinneren dat in de ochtend toetsenist Koen van Baal arriveerde bij Wisseloord met een heleboel belangrijke synths. Deze werden allemaal naar de controlekamer gebracht en rechtop aan de zijkant tegen de wand geplaatst. De instrumenten werden allemaal door middel van midi aan elkaar gekoppeld. De audio signalen van iedere synth kregen ieder een eigen kanaal op de SSL mengtafel.

Door het samenschuiven van de verschillende instrumenten werd gezocht naar de juiste sound bij de desbetreffende song. Dat dit een tijdrovende operatie was lijkt mij duidelijk. Ik denk hier nog wel eens aan terug als ik aan het arrangeren ben of tijdens een album productie. Het stapelen van sounds uit verschillende instrumenten gaat nu zo gemakkelijk, dat er meer ruimte is voor creativiteit en experimenteren.

Vind je dit een leuk artikel?

Delen op Facebook
Delen op Twitter
Delen op Linkdin
Delen op Pinterest

Commentaar

nl_NL