Graafschap Hornelaan 194a

6004 HT, Weert - The Netherlands

+31 (0)495 - 31 72 08

telefonisch bereikbaar

Chat

of via info@rockinc.nl

Label Login

access to portal

Helikopter View

Vaak krijgen wij de vraag van bands en artiesten, wat nu eigenlijk de taak is van een producer. Hoewel dit best lastig is om in een zin te vangen, ga ik het toch proberen: Een producer is coach, extra bandlid, bewaakt het budget, cateraar en houdt de een helikopter view op de totale productie.
Dit zijn allemaal zaken, die de band zelf zou kunnen regelen, maar het is toch wel heel prettig dat je als individueel bandlid je focus kan leggen op jouw aandeel in het proces.

Belangrijk is dat je van te voren goed afspreekt, welke rol de producer gaat spelen in jouw album productie. De producer als coach heeft als taak het beste in jou als muzikant boven te halen. Hij is objectief en zal altijd het einddoel in de gaten houden. Als er in bandverband lastige keuzes gemaakt moeten worden, is het altijd prettig dat er een “extra bandlid” aanwezig is, die mee denkt en in staat is om de gehele band een spiegel voor te houden.

Creativiteit kent geen tijd en zeker in het digitale tijdperk zijn de mogelijkheden in de studio eindeloos. Hierdoor is het heel gemakkelijk om het einddoel uit het oog te verliezen. Meer studio tijd betekent ook een hogere eindfactuur. Midden in het opname proces ben je daar als muzikant totaal niet mee bezig, want the sky is de limit en je wilt een wereld album creëren. Op dat moment is het heel prettig dat er iemand is die het budget bewaakt.

De sfeer tijdens de opname dagen, wordt natuurlijk grotendeels bepaald door het werk wat in de opname studio plaats vindt. Echter op tijd een rustmomentje inbouwen en lekker eten is ook belangrijk en draagt zeker iets positiefs bij aan het eindresultaat. Socializen tijdens het eten bevorderd de sfeer en er kunnen zaken besproken worden die in de studio niet echt aan bod komen.

Vind je dit een leuk artikel?

Delen op Facebook
Delen op Twitter
Delen op Linkdin
Delen op Pinterest

Commentaar

nl_NL