Graafschap Hornelaan 194a

6004 HT, Weert - The Netherlands

+31 (0)495 - 31 72 08

telefonisch bereikbaar

Chat

of via info@rockinc.nl

Label Login

access to portal

Geen enkel probleem !

Muzikanten zijn meestal zeer gedreven en geloven voor 200% in hun liedjes en ideeën. Vaak klopt dit gevoel, maar het komt ook voor dat hierdoor het zicht op de realiteit vertroebeld.

Engineer/ producer, Joss Mennen vertelt:
Passionele gedrevenheid kan heel veel indruk maken. Ik kan me de eerste studio ervaring van de band Krezip herinneren. Ik was als engineer verantwoordelijk voor de registratie van de allereerste Krezip liedjes.

Jacqueline Govaert, ik schat zo’n 15 jaar oud, kwam de studio in en verdween gelijk in de opnameruimte. Ze kroop achter de vleugel en begon direct vol overtuiging eigen liedjes te zingen. De zelfverzekerdheid en de eigenwijsheid die tijdens de opnames naar voren kwamen waren geheel terecht. Hoe dit uiteindelijk is afgelopen weet iedereen.

Echter het tegenovergestelde komt veel vaker voor. Een gitarist die een Peavy 50150 heeft aangeschaft omdat hij wil klinken als Eddy Van Halen. Of een band die zich in de studio afvraagt welk liedje hun hitsingle gaat worden. Een drummer komt voorafgaande aan de opnames van zijn bandje de studio binnen met een CD van Nickelback met de mededeling dat hij zo wil klinken en of ik dat voor elkaar kan krijgen. Ik heb hem gerustgesteld en verteld, dat als hij precies zo speelt als de drummer van Nickelback, dit geen enkel probleem is.

Vind je dit een leuk artikel?

Delen op Facebook
Delen op Twitter
Delen op Linkdin
Delen op Pinterest

Commentaar

nl_NL