Graafschap Hornelaan 194a

6004 HT, Weert - The Netherlands

+31 (0)495 - 31 72 08

telefonisch bereikbaar

Chat

of via info@rockinc.nl

Label Login

access to portal

Focus

Sinds de digitale techniek zijn intrede gedaan heeft in de opnamestudio is er ontzettend veel veranderd. De mogelijkheden op gebied van editing en het aanbod van plug-ins zijn ongekend.

Evenals de overdub mogelijkheden. Er is een tijd geweest dat alles op 4, 8, 16 of 24 tracks moest worden opgenomen. Werken met slave-banden en het koppelen van recorders maakte het mogelijk om het aantal beschikbare tracks uit te breiden. Bij het opname proces lag de focus voornamelijk op de beste performance. Want mogelijkheden om onvolkomenheden op te poetsen waren beperkt.

Tegenwoordig wordt deze focus nog wel eens gemakkelijk vergeten.

Je kan een drummer redelijk gemakkelijk goed laten klinken en rete strak laten drummen.

Een zangeres die niet kan zingen voorzie je vrij gemakkelijk van een loepzuivere toon en perfecte timing.

Een gitarist die een rifje inspeelt om vervolgens te roepen “laat Protools de rest maar doen“ is ook een mooi voorbeeld.

Ondanks de oneindige technische mogelijkheden, draait het echter nog steeds om de muziek. De chemie van een band vastleggen. Het verhaal, verteld door de muzikant, wordt op een eerlijke manier vangen. Daar ligt bij Rock Inc. nog steeds de focus. Dat de ongekende mogelijkheden helpen om de puntjes op de “i” te zetten, tijdbesparend kunnen werken en vooral op een nieuwe manier onze creativiteit stimuleren, is mooi meegenomen.

Vind je dit een leuk artikel?

Delen op Facebook
Delen op Twitter
Delen op Linkdin
Delen op Pinterest

Commentaar

nl_NL