Graafschap Hornelaan 194a

6004 HT, Weert - The Netherlands

+31 (0)495 - 31 72 08

telefonisch bereikbaar

Chat

of via info@rockinc.nl

Label Login

access to portal

Een heel gesjouw

We hebben door de jaren heen regelmatig live registraties van bandoptredens gedaan. Opname op locatie en later de eind mix gedaan vanuit onze studio. We hadden speciaal voor deze tak van sport geïnvesteerd in een dubbele Alesis HD24 hard-disk recording set up.

De 2 gekoppelde machines zaten keurig in een flight case, samen met het juiste aantal pre-amps. Deze set up ging mee naar de plaats van het concert en werd op het podium door middel van een splitter gekoppeld aan de stage set up. Microfoons en DI boxen bedoeld voor de PA, kregen op deze manier een dubbele functie. Het was een heel gesjouw, maar het resultaat was goed. De registratie van de directe microfoon signalen werd later in onze studio uitgeladen in Protools voor de eindmix.Tegenwoordig gaat dit stukken gemakkelijker. De meeste venues werken FOH met digitale tafels, waar je rechtstreeks een laptop aanhangt. Signalen worden geleveld via de pre-amps van de tafel en droog doorgegeven voor opnamen. Je hoeft alleen maar een harddrive mee te nemen om de opnamen mee te kunnen nemen naar de studio voor de mix.

Eigenlijk is dit een heel effectieve en relatief goedkope manier om de magic van een band vast te leggen. Zo hebben wij aan de wieg gestaan van de rockband Voltage. We maakte live opnames in Muziekcentrum De Bosuil, die later bij Rock Inc. Recording zijn gemixt.

Doordat de band hun sound goed voor elkaar had en rete strak speelde, was het mixen een feest en ontstond er een representatieve, eerlijke en sfeervolle live-demo. Kies je voor deze weg van opname, dan is het een must voor de band om goed voorbereid het podium te bestijgen.

Vind je dit een leuk artikel?

Delen op Facebook
Delen op Twitter
Delen op Linkdin
Delen op Pinterest

Commentaar

nl_NL