Graafschap Hornelaan 194a

6004 HT, Weert - The Netherlands

+31 (0)495 - 31 72 08

telefonisch bereikbaar

Chat

of via info@rockinc.nl

Label Login

access to portal

De Theaterkist

Een interactieve kindertheatervoorstelling met een mix van goochel-elementen, zang, theaterspel en dans. De voorstelling verplaatst de kinderen in de fantasiewereld van August Greene. Een magische vreemde wereld, net even iets anders dan hun eigen wereld. Een belangrijk onderdeel is de inbreng van de kinderen waardoor de voorstelling nooit hetzelfde einde kent maar voor meerdere routes naar het einde zorgt. Maar let op: Een “verkeerde” keuze leidt tot problemen waardoor de Laatste Magische Zonnestraal misschien wel komt te verdwijnen…… of toch niet? Boek De Laatste Magische Zonnestraal hier.

De voorstelling:

August Greene is Theatermaker en woont in zijn Theaterkist in het Vijf Mijl Kreupel in Driepoort. Hij heeft van de Magistraet der Wijsheden en Magie de opdracht gekregen de Laatste Magische Zonnestraal te bewaren. Deze zit onder een stolp en een houder, afgezonderd van invloeden van buitenaf.

driepoort
De kaart van Drie Poort

Een Magische Zonnestraal zorgt ervoor dat in het voorjaar het landschap, de daken, de bergen, alles wat je ziet weer mooi groen wordt na een koud besneeuwde winter. Een zeer belangrijk magisch object en belangrijke taak voor August. Deze Magische Zonnestraal krijgt een plek in zijn Theaterkist.

Graag wil August meer zien en weten over deze speciale straal. Maar wanneer hij deze van dichtbij bekijkt en de stolp verwijderd, verliest de Zonnestraal langzaam haar Magie zonder dat August dat in de gaten heeft… Komt het dan nog goed met de zomers? Of zijn de zomers in Driepoort voor altijd verloren?

August Greene wordt gestoord door de geest van Hertogin Hildegonda van Hillhoven of te wel de Gillende Hertogin. Zij zwerft voornamelijk rond in Taverne de Gillende Hertogin, die haar naam aan de Hertogin te danken heeft. Haar gegil en onsamenhangende opmerkingen zorgen ervoor dat de Zonnestraal sneller haar kracht verliest.

Hoe gaat August dit oplossen? Samen met de hulp van de kinderen komt alles gelukkig toch weer goed en de Laatste Magische Zonnestraal laat de hele zaal weer glinsteren.

Vind je dit een leuk artikel?

Delen op Facebook
Delen op Twitter
Delen op Linkdin
Delen op Pinterest

Commentaar

nl_NL